Press "Enter" to skip to content

Cum sa-ti faci siteul sa-ti apara in link ca este securizat

Mai nou, browserele au in bara de link un senzor care te  informeaza despre siteul pe care navighezi, daca este securizat sau nu. Ce faci daca detii un site si-ti apare in dreptul linkului acestuia ” site nesecurizat ” , cum puteti observa in aceasta imagine?

Solutia este simpla! Intrati in FTP managerul siteului pe care-l detineti, public html, dati editare filei .htaccess si inserati urmatorul continut:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} unsite\.ro [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://unsite.ro/$1 [R,L]

Copiati textul, inlocuiti ceea ce vedeti cu rosu cu numele siteului vostru dupa care  salvati modificarile facute. Daca nu sunteti siguri  de cunostintele voastre in php, html etc, inainte de a face aceasta modificare, salvati continutul filei .htaccess asa cum in gasiti, ca in cazul in care ceva nu ati facut bine, sa puteti readuce fila la forma initiala.

Dupa aceasta modificare exista varianta ca siteul sa fie afisat asa ceea ce este ideal, sau asa , ceea ce este relativ bine, insa aveti un continut pe site ce nu va ofera securitate 100%.

Daca vreti sa descoperiti acel continut nesigur, puteti intra pe Why No Padlock si printr-o simpla inserare a linkului siteului vostru in casuta de diagnosticare, veti afla tot ce este nesigur pe site, ulterior sa stiti ce puteti remedia.

De obicei aceste nereguli pot fi semnalate din bannerele pe care le aveti puse ca reclama sau linkurile din articolele postate, asta din cauza faptului ca siteul pe care duce linkul respectiv este unul nesecurizat (avand acelasi cod lipsa din .htaccess). Prin urmare daca doriti ca acea colaborare sa continue, iar siteul vostru sa apara ca este securizat, puteti sa-i propuneti si posesorului acelui site sa faca aceasta modificare.

Nu uitati sa-mi scrieti in rubrica de domentarii daca v-a ajutat acest articol si cate nereguli ati sesizat la verificarea siteului vostru pe Why No Padlock

Arata-le si prietenilor tai